En ny pärla i
klassiska lokaler

God mat på bra råvaror i familjär miljö. Det är modellen för den nya restaurangen Kungsportshusets matbar.

– Det ska kännas lite som att komma hem till någons vardagsrum, säger köksmästaren Jesper Bogren.

TEXT: AXEL OHLSSON, BILD: JESPER BOGREN, AXEL OHLSSON

D en som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så var känslan hos många göteborgare när det meddelades att en ny restaurang skulle öppna i de lokaler på Harry Hjörnes plats som tidigare huserade anrika Gamle Port.

I februari slogs dörrarna upp för två nya etablissemang. Helhetsupplevelsen The Concept, med middag och show, på övervåningen och Kungsportshusets matbar på bottenplan.

När man kliver in i Kungsportshusets matbar möts man av en familjär känsla, som att kliva in hos en vän.

– Tanken är något ganska enkelt och mysigt. Det ska kännas lite som att komma hem till någons vardagsrum, berättar Jesper Bogren.

– Prisbilden ligger ganska lågt vilket gör att folk har möjligheten att komma hit oftare. Man ska inte känna att man sparar en hel månad för att gå ut och äta en gång, utan här ska man glida in på en öl och beställa in lite smårätter.

– Menyn är uppbyggd med att man kan ta in lite smårätter att dela på, eller varmrätter om man är ännu mer sugen.

NORDISKA KÖKEN

Maten har sin grund i de nordiska köken. Bland smårätterna hittar man böckling, rostad broccoli och danska fläskesvålar medan menyn för varmrätter erbjuder såväl bakad torsk som råbiff.

– Vi jobbar mycket med svenska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Men vi tar in lite olika smaker, med soya och chili till exempel. Folk vill ju att det ska hända någonting när man äter, det får inte bara vara platt, säger Jesper Bogren.

SNAPS TILL ALLA RÄTTER

Speciellt för Kungsportshusets matbar är även att man erbjuder snaps till alla sina rätter – även på lunchen.

– Vi satsar mycket på snaps här nere, säger Jesper Bogren och fortsätter:

– Kommer man in på lunchen är det dukat med snapsglas, lite på danskt manér. Vill man inte ha alkohol så finns det fyra olika alkoholfria snapsar som är gjorda så att det biter till lite, som en vanlig snaps gör.

Sigillet Fastighets AB, Kaserntorget 7, 411 18 Göteborg. Tel 031-10 54 80. E-post info@sigillet-fastighet.se - cookies