Vårt utvecklingsarbete
och förvaltning under 2020

MED MILJÖN I FOKUS

Vi har ett tydligt miljöfokus som finns med i allt vi gör. Det hänger också ihop med att vi är långtids­förvaltare. Hållbarhet och långsiktighet är helt enkelt mycket viktigt för oss på Sigillet.

Vi köper endast miljö­märkt el, gör husen mer energi­effektiva och planerar att installera solceller på 2-3 fastigheter under 2021. Vi har även tilläggsisolerat fasader, satt in nya fönster och injusterat värmesystem (för lägre förbrukning).

Vi har installerat ladd­stationer för elbilar. Hittills har vi beställt över 50 ladd­stationer och fler är på gång!

Vi har byggt fina miljöhus med sedumtak som har fullskalig källsortering och våra hyresgäster har fått fler sorteringsmöjligheter i våra miljö­rum.

Vi kommer under våren 2021 också slå upp dörrarna för våra nya bytesrum, vilket var ett önskemål från våra hyresgäster.

Våra hyresgäster fick en annorlunda julklapp förra året – bisamhällen som Stads­kupan sätter upp vid olika fastigheter. Tre små samhällen i Göteborg och ett i Stockholm. Ni kan läsa mer om det på vår hemsida, så nu hoppas vi på många goda honungsburkar!

Vi väljer gärna äppleträd och vin­bärs­buskar när vi planterar nya växter vid våra fastigheter. Och sist, men inte minst, finns det odlingslådor att hyra vid några fastigheter.

TRYGGHET

Vi har genomfört trygghetsvandringar för att se hur man kan öka trygghet och säkerhet. Vi har programmerat om trapphusbelysningen för att alltid ha en belyst entré och botten­våning och satt upp mer fasadbelysning samt beskurit buskage kring entréer. Allt för att få bort mörka hörn.

Vi har beställt ett helt nytt digitalt låssystem som ersätter det traditionella nyckelsystemet för alla fastigheter. Målsättningen är att installera det i alla fastigheter under 2021. Nyckeln kan inte kopieras och borttappade nycklar spärras i systemet, vilket ökar tryggheten.

ATT TA KUNDEN PÅ ALLVAR

Vi har nu satt digitala informationstavlor i vissa fastigheter för en mer flexibel information. Tavlor kommer komma upp i alla fastigheter. De är beställda, så nu väntar vi bara på att de ska komma på plats.

Vi lanserade hyresgäst­portalen Mina Sidor under hösten 2020 för alla hyresgäster. Här kan man se driftmeddelanden, kolla sitt hyresavtal och sina hyresavier, göra felanmälan och ladda ner olika dokument.

Vi har också ett nytt kundserviceteam och sköter felanmälan själva för att ge en bättre service till våra hyresgäster.

Till sist men absolut inte minst, så sköter vi givetvis det vanliga för­valtnings­­­arbetet under året, som att byta stammar, renovera fasader och dränera om…

Med vänliga hälsningar

Sigillet Fastighets AB

Sigillet Fastighets AB, Kaserntorget 7, 411 18 Göteborg. Tel 031-10 54 80. E-post info@sigillet-fastighet.secookies