Ett hemtrevligt hotell i de lummiga delarna av Östermalm

Med historiska anor är Hotel Tapto i de lummiga och lugna delarna av Östermalm en riktig hotellpärla.

Text: AXEL OHLSSON Bild: SIGILLET

Hotellet startade för att kunna inhysa de många gästerna från det närliggande försvarshögkvarteret. Något som går igen runtom i byggnaden där man hittar glimtar ur svenskt militärliv i form av små utställningar och motiv från 1600-talet och fram till i dag.

Även namnet härstammar från det militära. Tapto är namnet på den militära signal som förkunnar att det är dags att ”gå till vila”, alltså ett namn som borgar för en god natts sömn hos hotellets gäster.

BRA LÄGE

Som en del i sin expansion i Stockholm köpte Sigillet i april det 140 rum stora hotellet från stiftelsen MHS-bostäder.

– Det är ett attraktivt hotell i ett väldigt bra läge. En långsiktig investering, säger förvaltaren Adam Nilsson. Hotellet har hemtrevlig känsla och ligger på Jungfrgatan 57 i en lummig och lugn miljö av Östermalm, omgiven av trevliga restauranger och med ett gediget shoppingutbud.

– Det ligger i ett väldigt trevligt område med promenadavstånd till Stureplan och citykärnan. Det passar många som besöker Stockholm, säger Adam Nilsson.

OMRÅDE UNDER UTVECKLING

Området kring Gärdet erbjuder inte bara ett strålande läge och serviceutbud. Det är även ett område som är under utveckling.

– Det har bland annat byggts en ny musikhögskola och det byggs flera nya bostadshus som snart står redo för inflyttning.

Sigillet äger sedan tidigare ett konferenshotell på Värmdö. Hotellet på Östermalm drivs av den välrenommerade operatören Nordic Choice Hotel under varumärket Clarion Collection Hotel Tapto och tillhandahåller bar, restaurang och relaxavdelning åt gästerna.

– Det är ett väldigt välskött hotell. Vi har haft mycket kontakt med operatören som har väldigt god kännedom om verksamheten och huset – de ger omedelbart ett mycket professionellt intryck.

– Vi har en bra dialog med dem och arbetar för att se till så att de är nöjda.

HÖGT RANKAT

Att hotellet är välskött och trivsamt märks också på gästernas reaktioner. På Trip Advisor är hotellet rankat som nummer tio av 157 i Stockholm.

– Det är så klart väldigt roligt att det har så gott betyg, säger Adam Nilsson.

Sigillet Fastighets AB, Kaserntorget 7, 411 18 Göteborg. Tel 031-10 54 80. E-post info@sigillet-fastighet.secookies