Tio år med Kvadratmeter

Kvadratmeter kliver in på sitt tionde år. Med ett decennium av tidningar på meritlistan blickar vd:n Henrik Nilsson tillbaka.

– Tidningen är viktig för kontakten med våra hyresgäster, säger han.

TEXT & BILD: AXEL OHLSSON

Det började inte som någon skakning på nedre däck, men väl som en sida med hyresgästernas frågor under hösten 2008. I det allra första numret av Kvadratmeters första artikel svarade fastighetsförvaltaren Mårten Bolmsjö på om man fick måla om i sin lägenhet, om Sigillet hade någon bostadskö och vad man skulle göra om man tappat bort sitt OCR-nummer. Det följdes av en artikel där häcklöparen Robert Kronberg var på sömnklinik.

”STOR BETYDELSE”

Sedan dess har tidningen givits ut två gånger varje år. Under decenniet har vi varit i tvättstugan med David Batra, pratat Göteborgspärlor med höjdhopperskan Ebba Jungmark, besökt gräddan av restauranger och som enda mediekanal intervjuat i princip varenda staty i hela stan.

Genomgående för samtliga nummer har varit att Henrik Nilsson skrivit sin ledare. Han har varit vd för Sigillet sedan starten 1981 och minns Kvadratmeters intåg i verksamheten.

– Tidningen har stor betydelse i vår kommunikation. Den ger oss en möjlighet att nå ut till våra hyresgäster med information som annars inte är möjlig. Vi kan ge en beskrivande information både i bild och text samtidigt om frågor och problem vi tycker är viktiga. Våra hyresgäster kan då ta till sig denna information på ett enkelt sätt genom att läsa vår tidning. Vi ser även att tidningen betyder en del som information och marknadsföringsmaterial för våra hyresgästintressenter, säger han.

Vilken är den största skillnaden på Sigillet då och Sigillet nu?

– Vår verksamhet har femdubblats under denna period. Vi har gått från ett fastighetsvärde på en till fem miljarder kronor. Både personal och omsättning har naturligtvis ökat i motsvarande omfattning. Vi har även öppnat kontor i Stockholm.

Henrik Nilsson, VD på Sigillet Fastighets AB

Sigillet Fastighets AB, Kaserntorget 7, 411 18 Göteborg. Tel 031-10 54 80. E-post info@sigillet-fastighet.secookies