Sigillet förvärvar bostadsfastighet

Sigillet Fastighets AB förvärvar en modern bostadsfastighet belägen i Lunden – östra delen av centrala Göteborg. Säljare är Magnus Månsson Holding Fastighets AB. Byggnaden på fastigheten uppfördes 2013 och innehåller totalt 68 lägenheter, två lokaler samt ett parkeringsgarage med drygt 90 parkeringsplatser. Total uthyrbar area, exklusive parkeringsgaraget, uppgår till cirka 4 000 kvm.

– Danska Vägen är ett speciellt projekt för mig då jag som arkitekt fått möjlighet att ikläda mig såväl arkitekt- som byggherrerollen. Jag är nu glad att få lämna över den fortsatta förvaltningen till Sigillet och är övertygad om att de kommer ta väl hand om huset, säger Magnus Månsson.

– Vi är mycket glada och tacksamma att vi erhållit möjligheten att få förvärva en nybyggd högkvalitativ fastighet i ett av Göteborgs bästa bostadslägen, säger Henrik Nilsson, VD Sigillet Fastighets AB.

Genom förvärvet stärker Sigillet sin position i stadsdelen Lunden, där bolaget i slutet på 2015 även förvärvade två fastigheter tvärs över gatan – innehållande Hotell Örgryte samt bostäder.

Försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse och Sigillet tillträdde fastigheten den 2 maj 2016.

Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

Sigillet Fastighets AB, Kaserntorget 7, 411 18 Göteborg. Tel 031-10 54 80. E-post info@sigillet-fastighet.secookies