Studiebesöket

Docuware

stortrivs i nya kontoret

IT-företaget Docuware flyttade in i Sigillets fastighet på Alfagatan 20 i Mölndal den 1 april och har fått friheten att utforma sitt nya kontor precis som de vill ha det. Med det nya kontoret som en modern plattform siktar bolaget på att dubbla både omsättning och personalstyrka de kommande fem åren. 

Text: Andreas Lithander

TILLVÄXTPLANER. ”Inom fem år ska vi nå 100 miljoner i omsättning och ha dubblat antalet anställda till 40-45 stycken”, säger Jonas Hagström, vd på Docuware. 

Docuware är ett IT-företag med 24 år på nacken som kortfattat kan beskrivas som en digitaliseringspartner till företag där de fungerar som kundens IT-avdelning. 

– Vi är en IT-digitaliseringspartner som jobbar med drift, support, hosting, hård- och mjukvaror och hjälper kunder med deras digitaliseringsresa när det gäller arbetssätt och verktyg inom IT. Den senaste tiden har vi också haft stort fokus på IT-säkerhet, speciellt inom molnbaserade tjänster, säger vd:n Jonas Hagström. 

Han har varit vd för Docuware i 1,5 år men bolaget i sig har funnits i 24 år. Det började som ett bolag som tillhandahöll dokumenthanteringslösningar åt företag, men de senaste fem-sex åren har man transformerat bolaget till att erbjuda helhetslösningar inom IT. 

– Vi ser en fortsatt tillväxtresa framåt, vi har hittills lyckats dubbla omsättningen år efter år inom IT-segmentet och inom fem år ser vi att vi ska nå 100-miljonersstrecket och ha dubblat antalet anställda till 40-45 stycken. I dag omsätter vi 45 miljoner kronor och har 18 anställda och vi jobbar alla från vårt nya kontor, säger Jonas Hagström. 

Här är det verkligen betoning på N Y T T kontor som gäller – den första april i år flyttade bolaget in i sina nya lokaler i Sigillets fastighet på Alfagatan 20 i Mölndal. Lokalerna var helt vakanta innan så Docuware fick fria händer att utforma kontoret så som de ville. 

– Vi fick fria händer med planritning, stuk och inredning på det nya kontoret. Tack vare det kunde vi skapa en atmosfär och kontor med edge som matchar företagskulturen på Docuware. Vi har valt att ha öppet i tak och putsat betonggolv för en modern, industriell känsla. För att mjuka upp känslan har vi haft stort fokus på textilier med heltäckande mattor i de inglasade konferensrummen. Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser fram emot att bjuda in kunder och partners framöver. Vi har varit måna om öppna gemensamma ytor där kök och lounge hänger ihop, säger Jonas Hagström. 

Han berättar vidare att affärerna just nu går väldigt bra och att bolaget hittills inte påverkats så mycket av högre materialpriser och störningar i leveranskedjor. 

– Våra kunder har visserligen ibland fått längre leveranstider på hårdvara men samtidigt har de flesta förståelse för situationen och med bra kommunikation går det att lösa det mesta. 

NYA LOKALER. Docuware flyttade in i sina nya lokaler hos Sigillet den 1 april och stortrivs. De fick fria händer att utforma kontoret precis så som de ville ha det. 

Däremot märker han att allt fler bolag är måna om att hänga med i den snabba digitaliseringen och att se över sin IT-säkerhet. 

– Jag upplever att de flesta företagen känner större behov att hålla sig uppdaterade när det gäller IT-säkerheten och att ha en driftsäker miljö. Vi ser att behoven och investeringsviljan har ökat betydligt sista åren eftersom det nu inte bara är de stora drakarna som blir attackerade, utan även mycket mindre organisationer kan råka väldigt illa ut på grund av cyberattacker och annat, säger Jonas Hagström. 

#KVM 1

Kvadratmeter nr 1 2022

Vinn en middag på Wagners Bistro!

Vinn en middag på Wagners Bistro!

Tävling!Vinn en middag påWagners Bistro!Svara på tre frågor för chansen att vinna en middag för två på Wagners Bistro . SKicka in ditt svar senast söndag 4 september för en chans att vinna!#KVM 1Kvadratmeter nr 1 2022

Stjärnkocken är tillbaka i ny tappning

Stjärnkocken är tillbaka i ny tappning

Mat i kvadratStjärnkockenär tillbaka i ny tappningTanken var att gå i pension men istället blev det en nysatsning med god okomplicerad mat tillgänglig för alla. Ulf Wagner är tillbaka och har slagit upp dörrarna till Wagners Bistro.Text: Axel OhlssonEfter ett liv i...

”Det handlar mycket om sunt förnuft”

”Det handlar mycket om sunt förnuft”

JuridikDet handlar mycketom sunt förnuft Vad får man göra och inte göra på balkongen? Fastighetsjuristen Henric Gartz reder ut.Text: Nicklas TollessonDet handlar mycket om sunt förnuft. Balkongen är en trivsam plats och begränsningarna handlar om säkerhet och att ta...

Populärt utflyktsmål med fängslande historia 

Populärt utflyktsmål med fängslande historia 

SmultronställePopulärt utflyktsmålmed fängslande historiaFÄNGSLANDE HISTORIA. Nya Älvsborgs fästning har invaderats av danskar, hyst fångar och är i dag ett populärt utflyktsmål med restaurang, café och museum.Från blodig invasion av danskar och fängelse-ö till...

Bästa tipsen för att hålla tjuvarna borta i sommar 

Bästa tipsen för att hålla tjuvarna borta i sommar 

I hemmetBästa tipset för atthålla tjuvarna borta i sommarSemestern ligger runt hörnet och med det också högtid för inbrottstjuvarna. Niklas Svensson, polis, informerar om hur du säkrar upp så att ditt boende inte får ovälkommet besök under sommaren. Text: ANTHON...

En ovan vinnare slår till

En ovan vinnare slår till

VinnarenEn ovan vinnareslår tillHon brukar aldrig vinna på lotteri eller i tävlingar. Men nu var det dags för Therese Christiansen – som vann förra numrets tävling: En middag för två på Deg. Text: Eddie Ekberg”Det här var överraskande och väldigt roligt! Jag har inte...