En lyckad match

för ett matchande företag

Jobbklar är ett expansivt rekryteringsbolag som nu har öppnat sitt 20:e kontor på Första Långgatan 20, nära Järntorget i Göteborg.

Efter anpassningar så är det nu en perfekt match för blivande jobbmatcher.

Text & Bild: Magnus Pehrsson

I mitten av december fick jag nöjet att besöka Semra Dedic, kontorsansvarig på Jobbklar i Göteborg och hennes kollega Agnes Beskow.

I deras nya lokal på Första Långgatan, hade vi en trevlig pratstund över en god kopp kaffe och några smarriga pepparkakor. Ett samtal som rörde sig kring verksamheten, lokalanpassningar och vad rätt färg på väggarna kan göra för trivseln.

Agnes Beskow och Semra Dedic, kontorsansvarig på Jobbklar.

Jobbklar – från Stockholm i norr till Malmö i Söder

Jobbklar är ett rekryteringsföretag som hjälper Arbetsförmedlingen att få folk i arbete. Och det gör de genom att arbeta med båda sidor av arbetsmarknaden. Både arbetssökande och arbetsgivare. De skräddarsyr anställningslösningar för att få ut människor i arbete, eller studier för den delen.

– Vår uppdragsgivare är Arbetsförmedlingen. Men företagen vi matchar mot är precis lika viktiga, säger Semra.

Detta är det andra kontoret i Göteborg, av totalt 20 runt om i landet. Förutom Göteborg så är de etablerade i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Malmö, Kristianstad, Hässleholm och Helsingborg, som är huvudkontoret där allting startade. Det är ett expanderande företag. Och Göteborg har legat i fokus.

– Det är ju ändå Sveriges näst största stad, säger Semra.

Fokus på tillgänglighet och Järntorget

Att hitta rätt lokal var en intressant process, enligt Semra. Hon fick nys på detta objekt via en prenumerationstjänst från en av lokalsidorna på nätet.

– När den dök upp så var det bara; perfekt!. För vi har alltid tänkt oss Järntorget. Eller nära Järntorget. För det är en knutpunkt för oss.

– Jag läste, bland annat, att lokalen var anpassningsbar. Det var viktigt för oss då vi behöver uppfylla kraven på tillgänglighet, som är ett måste för oss gentemot Arbetsförmedlingen.

– Byggnaden var bra utformad från början, med automatisk dörröppnare i entrén och korrekta mått i hissen. Sedan fick vi göra anpassningar i lokalen som automatisk dörröppnare och annat som vi behövde.

– Det var en jättesmidig process med Sigillet. De var med på tåget direkt! Så samarbetet har funkat bra. Och vi stormtrivs här, säger Semra.

Vi pratade vidare om trivseln och kom in på hur mycket färg gör på väggarna.

– Det var intressant det här med väggfärgen. Över lag så har vi kontor med vita väggar. Men här ville vi få in lite värme. Vi hade ingen siffra eller beteckning på färgen vi ville ha, utan mejlade en liten bild bara. Och det kan ju vara vanskligt att plocka ut rätt nyans från ett sådant underlag. Men de gjorde det perfekt på pricken direkt!

– Så det har varit en smidig och kul process, från grunden. För det är ju viktigt att våra inskrivna deltagare trivs här och har det trevligt. För det ska vara kul att söka jobb också, säger Semra.

Området runt Första långgatan är inne i en expansiv fas och jag undrade om det var något de störde sig på. Agnes som jobbar heltid från kontoret här på Första långgatan utvecklade.

– Nej. Det låter inte så mycket. Väldigt lågt i så fall. Det är bra ljudisolering. Utvecklingen som sker här känns bara givande. Det kan bara bli bättre och bättre.

– Jag minns när jag började här för några veckor sedan. Det där huset fanns ju inte då!, säger Agnes och pekar på en av de nya huskropparna som byggts upp utanför fönstret.

– Det är lite som TV-programmet Extreme Home Makeover, om ni har sett det? Lite den känslan, skrattar Agnes.

Vi avrundar fikastunden och jag tackar för mig, trycker på den automatiska dörröppnaren och tar den rymliga hissen ner och kliver ut i det expansiva Masthuggsområdet.