En ny liten

kvarterskrogspärla har öppnat!

Familjen Klinthede bjuder in dig till 2 mysiga rum, en inbjudande bar och ett spännande kök. En gemytlig liten kvarterskrog som nyligen öppnade sin dörr på Aschbergsgatan 40 i Göteborg.

Varmt välkomna till 2 rum Bar & Kök.

Text & Bild: Magnus Pehrsson

En bit upp på Aschebergsgatan i Vasastan, närmare bestämt nummer 40, hittar du denna nya kvarterskrogspärla som drivs av Carina, Peter, Jennie och Kristofer Klinthede. En krögarfamilj med ett gediget förflutet i restaurangbranschen.

I 14 år drev de restaurang, modell större, i närheten av Marstrand, innan de bestämde sig för att öppna en modell mindre, som var mer intimt och centralt i Göteborg.

Efter en del letande efter den perfekta lokalen, hittade de den till slut här i utkanten av Vasastan.

– Vi kände den potentiella atmosfären direkt när vi kom in här. Högt i tak och bra ytor. Här kan vi få det riktigt mysigt tänkte vi, säger Carina.  

Carina, Jennie, Kristofer, Peter Klinthede och hunden Bruno.

2 rum Bar & Kök föddes den 20 oktober 2023. Själva arbetet med att få lokalen som de ville tog två och en halv månad. Men sedan fick de vänta på tillstånden i fem månader, på grund av ovanligt långa väntetider på tillståndsenheten.

– Det var ju inte så roligt. Men det resulterade i att vi fick vår första lediga sommar på 14 år. Även om den regnade bort, skrattar Jennie.

Namnet 2 rum Bar & Kök

Man hittar ju allsköns olika namn på krogar och restauranger idag. Och deras namnval känns rätt speciellt.

– Hur kommer det sig att ni döpte restaurangen till just 2 rum Bar & Kök?

– Ofta när nya ställen öppnas, så har de namn som knappt går att uttala. Vi ville ha något tydligt och som var enkelt att komma ihåg. Här är två rum. Här är en bar. Här är ett kök. Det är enkelt att komma ihåg tänkte vi, säger Carina.

– Men visst. Det var många som tyckte vi hade dålig fantasi, skrattar Jennie.

En bred meny

Tittar man på menyn, så målar familjen Klinthede med breda penslar över hela Europa. Det är inte någon nischad inriktning direkt, utan det finns något för de flesta.

Och mycket utgår från deras rötter.

– Vi är ju vana att arbeta med fisk med tanke på vår historia, så det var en ganska naturlig sak att ha med det på menyn. Men vi har också allt från surdegspizzor, pasta, kött och skaldjur. Det ska finnas något för alla berättar Jennie.

Ett bra samarbete

Jag var ju givetvis även nyfiken på hur kontakten och samarbetet med Sigillet har varit. Och det har fungerat bra enligt Carina. Men eftersom de ville få det precis som de ville så tyckte de att det var bäst att göra mycket av arbetet och anpassningarna själva.

– Vi har rivit ut allt i princip. Vi har bytt golv och målat om hela stället. Vi har bytt ut hela köket, byggt baren och fixat en ny toalett. Något som verkligen behövdes.

Vi gick igenom allt med de som var ansvariga på Sigillet, innan vi började. Och det var inga som helst problem med något som vi ville ha gjort. Vi fick ganska fria händer, så det var smidigt, säger Carina.

 

En bra start

Det har rullat på bra sedan öppningen i oktober, med mycket bokningar. Något som de tycker känns bra.

– Vi ser gärna att det fylls på med mer dropin-gäster också. Men det kommer nog när folk som bor här runt omkring får upp ögonen för oss.

Folk som har varit här säger att de har saknat ett ställe som de bara kan komma in och sätta sig att äta, eller ta ett glas vin, säger Carina.

– Det finns ju en hel del olika slags restauranger här redan. Vi tror att detta kan bli en populär restauranggata i framtiden. Man kan ju hoppas i alla fall, säger Jennie.

Jag tackar för mig för den här gången, med ett bestående sug att komma tillbaka som indroppande gäst på 2 rum Bar & Kök.

2 rum Bar & Kök

Aschebergsgatan 40
Tel: 031-16 61 22

Öppet:

Ons-Lör 17.00 – 22.00
Sön 15.00 – 21.00
Mån- Tis: Stängt